Indregulering af ventilation

Indregulering af ventilation skal man ikke gå på kompromis med. Der kan være juridiske og sundhedsmæssige konsekvenser ved det. Kontakt Københavns El og Klima for at sikre dig.

Arne Pedersen logo
F1 logo
Teknologisk institut logo
Skousen logo
Lakrids by Bülow logo
KAB logo
Thales logo
DTU logo
Thales logo
KAB logo
Lakrids by Bülow logo
Skousen logo
Teknologisk institut logo
Arne Pedersen logo
DTU logo
F1 logo
Komfortventilation
Komfortventilation

Hvad er indregulering?

Indregulering af ventilation handler om at justere og optimere et ventilationssystem, så det fungerer mest effektivt og opfylder de ønskede krav omhandlende luftkvaliteten, temperaturen og energieffektiviteten.

Dette foretages typisk af fagpersoner, så man sikrer, at det fungerer korrekt – og det kan vi klare. Vi har stor erfaring med indregulering af ventilation på hele Sjælland, og går altid til opgaven med stor professionalisme. For os handler det om, at dit ventilationsanlæg fungerer, som det skal.

Under indreguleringen måler og justerer vi luftstrømmen, som systemet suger ind og ud. Vi sørger for, at dit ventilationsanlæg opnår balancen mellem luftens rensning og tilførsel af frisk luft til rummet. Hos os er du sikker på, at dit ventilationsanlæg undgår følgende ting:

  • Ustabil temperatur: Rummet kan blive for varmt eller for koldt afhængigt af ventilationsindstillingen og andre faktorer.
  • Dårlig luftkvalitet: Manglende udskiftning af luften kan føre til ophobning af CO2 og fugt, hvilket kan påvirke komfort og indeklima.

Derfor er indregulering af ventilation en meget vigtig proces at få foretaget. Uden korrekt indregulering kan det føre til skader på bygningen i form af skimmel og fugt eller til generel utilpashed for medarbejderne, som opholder sig på kontoret. Ring til os i dag på 88 63 88 63 eller udfyld vores kontaktformular.

Hvad siger lovgivningen om indregulering af ventilation?

Indregulering af ventilation er også indbefattet af lovgivningen. Der er nogle meget bestemte og konkrete krav, som vi sikrer, at dit ventilationssystem lever op til. Disse bestemmelser hører under Bygningsreglementet §443-§446. Her står der kort fortalt:

  • §443 stk 1.: Der skal være udelufttilførsel på mindst 0,30 l/s per kvadratmeter opvarmet etageareal.
  • §443 stk. 5.: I bade- og wc-rum i boliger skal der kunne udsuges mindst 15 l/s. I wc-rum uden bad og i bryggers skal der kunne udsuges mindst 10 l/s. I køkkener skal der kunne udsuges mindst 20 l/s.

Alle bestemmelserne kan læses her: https://bygningsreglementet.dk/Tekniske-bestemmelser/22/Krav/443_446

Lige præcis på grund af ovenstående er det meget vigtigt at få foretaget en indregulering af ventilationen. Der kan være store konsekvenser ved at udskyde det – kontakt os i dag for at få det klaret. Udfyld vores kontaktformular, og vi klarer resten.

Lad os sikre, at din ventilation fungerer optimalt

Ønsker du hjælp til at opfylde lovgivningen, eller er du interesseret i at få foretaget en indregulering af ventilationen, så kan du fange os på 88 63 88 63 eller skrive til os på elklima@elklima.dk. Vi har også en kontaktformular som du er velkommen til at udfylde.

Vi tilbyder også vores ekspertise, hvis du har brug for hjælp til ventilation service, industriventilation, indeklima ventilation og komfortventilation.

FAQ – Indregulering af ventilation

Da hver opgave er unik, vil prisen variere afhængigt af opgavens omfang. Derfor tilbyder vi altid en besigtigelse, inden vi giver et tilbud, så vi kan sikre, at du får den bedste pris.

Indregulering er kort fortalt en måling af luftmængden og justering af den. Du bruger en indregulering til at sikre dig, at lovgivningen overholdes, samt at kvaliteten af luften er i top.

Et ventilationsanlæg har en forventet levetid på ca. 20 år. Det kommer dog an på, om det er blevet vedligeholdt gennem årene. Ligesom med så meget andet, så forringes levetiden, hvis ikke vedligeholdelsen er blevet foretaget.

Få et uforpligtende tilbud

Udfyld formularen herunder og vi vender tilbage med et uforpligtende tilbud indenfor 48 timer